Biscuiti sarati cu ulei de masline si ierburi aromate

Dupa toate dulciurile servite cu ocazia sarbatorilor pascale, am simtit nevoia de ceva sarat, asa ca am facut acesti biscuiti care nu au nevoie de foarte mult timp de pregatit si ii puteti servi in fata televizorului la filmul preferat sau pur si simplu atunci cand aveti pofta de ceva sarat langa o bere rece, ca tot s-a incalzit afara!

Ingrediente (circa 50 de biscuiti mici) :
– 30 ml ulei de masline
– 35 ml vin alb
– un ou marime XL
– o lingurita rasa de sare fina
– o lingura de ierburi aromate
– o lingurita de boia dulce
– un praf de boia de ardei iute
– 200 g faina de grau
– 2 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:
– oul se bate cu o fuculita/tel si se amesteca cu restul ingredientelor lichide, omogenizandu-se
– separat se amesteca ingredientele solide si peste acestea se adauga ingredientele lichide
– amestecul de lichide se toarna peste amestecul de solide si se omogenizeaza rezultand aluatul usor sfaramicios, care se lasa pentru 30 de minute la frigider
– pe planseta de lucru, unsa cu putin ulei se intind 2 foi de aluat si se taie biscuitii (puteti decupa forme sau ii puteti aia asa ca mine)

– in tava de copt, unsa cu putin ulei de floarea soarelui se aseaza biscuitii si se dau in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru circa 10 minute (pana cand se rumenesc atat cat va doriti – noua ne plac mai rumeni asa ca i-am lasat 13 minute)

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.