Bastonase crocante de dovlecei (de post)

Din 7 zile ale saptamanii, eu gatesc in 6 zile (chiar si duminica gatesc in ultimul timp) doar ca in zilele lucratoare incerc sa pregatesc retete simple, asa cum este si cea de astazi, ca sa mai am timp si pentru copii si chiar pentru mine 🙂 De scris si postat reusesc doar in weekend cand mai prind cate o pauza de cafea! Asa ca e de inteles de ce o reteta simpla ca aceasta v-o prezint in weekend!

Ingrediente :
– 2 dovlecei
– circa 100 g de pesmet
– 2 lingurite de ulei
– sare si piper

Mod de preparare:
– dovleceii se spala si se taie bastonase
– se pun intr-o sita, se pune sare si piper si se lasa 5-10 minute pentru a se scurge
– dupa cele 5-10 minute, se pun intr-un bol, si peste bastonase se adauga ulei, amestecand bine astfel incat fiecare bastonas sa fie uns cu ulei
– fiecare bastonas se trece prin pesmet si se aseaza cu grija in tava de copt, tapetata cu hartie de copt
– se procedeaza la fel cu fiecare bastonas in parte, apoi tava se da la cuptor pentru circa 30 de minute, la 180 de grade, avand grija ca la jumatatea timpului sa se intoarca

– sunt gata cand sunt rumene si crocante

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.