Cartofi frantuzesti

De mult tare imi propusesem sa incerc si eu o reteta de cartofi frantuzesti, asa ca iata-ma astazi in bucatarie, pregatind asa ceva. Pe net veti gasi multe variante a retetei si sincer nu stiu care o fi aia originala, dar important e sa o faceti dupa gustul vostru si sa presarati si putina iubire ca sa va iasa reteta perfecta 🙂

Ingrendiente:
– 6-7 cartofi
– 5 oua
– 200 g smantana
– 20 g unt
– 150 cascaval

Mod de preparare:
– se fierb cartofii cu coaja , apoi se curata si se taie felii
– se fierb 4 oua (de unul avem nevoie crud) si se taie felii
– se unge un vas yenna cu unt si se pune un strat de cartofi, unul de oua, unul de cascaval, sare
– se repeta pana terminati ingredientele

– ultimul strat trebuie sa fie de cartofi
– se bate oul crud cu smantana si se pune deasupra

– se lasa la cuptor la temperatura de 160 grade circa 30 de minute (eu am lasat vreo 35 de minute ca ultimul strat de cartofi sa iasa mai rumen)

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.