Cartofi frantuzesti
De mult tare imi propusesem sa incerc si eu o reteta de cartofi frantuzesti, asa ca iata-ma astazi in bucatarie, pregatind asa ceva. Pe net veti gasi multe variante a retetei si sincer nu stiu care o fi aia originala, dar important e sa o faceti dupa gustul vostru si sa presarati si putina iubire ca sa va iasa reteta perfecta 🙂
Ingrendiente:
– 6-7 cartofi
– 5 oua
– 200 g smantana
– 20 g unt
– 150 cascaval
Mod de preparare:
– se fierb cartofii cu coaja , apoi se curata si se taie felii
– se fierb 4 oua (de unul avem nevoie crud) si se taie felii
– se unge un vas yenna cu unt si se pune un strat de cartofi, unul de oua, unul de cascaval, sare
– se repeta pana terminati ingredientele
– ultimul strat trebuie sa fie de cartofi
– se bate oul crud cu smantana si se pune deasupra
– se lasa la cuptor la temperatura de 160 grade circa 30 de minute (eu am lasat vreo 35 de minute ca ultimul strat de cartofi sa iasa mai rumen)
Pofta buna!!!