Finetti cheesecake

Pentru ca este un desert usor de pregatit si fara coacere, vi-l recomand din suflet. Iubitorii de ciocolata vor fi fascinati de gustul lui si vor uita de cate calorii contine :)) si pun pariu ca nu se vor putea opri doar la o feliuta 😛  Si scuzati calitatea pozelor, dar musafirii asteptau nerabdatori sa-l deguste :))

Ingrediente (pentru o tava de 24 cm – merge si o tava de 20 cm daca doriti sa iasa mai inalta)
Blat:
– 250 g biscuiti simpli
– 175 g unt
– 2-3 picaturi esenta de vanilie
Crema de ciocolata:
– 500 g mascarpone
– 380 g crema finetti
– 3 g zahar pudra
Glazura:
– 200 g ciocolata
– 125 ml frisca lichida

Mod de preparare
Blat:
– biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit si cu esenta de vanilie
– compizitia obtinuta se aseaza intr-o tava de tort, prevazuta cu pereti detasabili
– cu ajutorul unei linguri se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa o ora
Crema de ciocolata:
– mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra pana la omogenizare – circa 1 min.
– se adauga apoi crema de ciocolata si se mixeaza inca 1 minut – pana la omogenizare

– crema obtinuta se aseaza peste blat, si se niveleaza cu ajutorul unei spatule si se da la frigider inca o ora

Glazura:
– ciocolata rupta bucati se pune impreuna cu frisca, pe foc mic
– se amesteca din cand in cand , si se lasa pe foc pana se topeste ciocolata (uneori o mai iau de pe foc, daca are tendinta sa ajunga spre fierbere – NU trebuie sa fiarba!!!)
– se lasa sa se raceasca aproape in totalitate
– se toarna apoi peste cheesecake si se lasa la frigider cateva ore (recomandat ar fi sa-l lasati peste noapte)

– se orneaza dupa dorinta (sau nu! ca in cazul meu) si se imparte cu cei dragi! 🙂

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.