Budinca de tapioca cu capsuni

Perlele de tapioca nu s-au numarat pana acum printre ingredintele pe care as fi fost tentata sa le incerc, insa dupa ce le-am descoperit o data cu aceasta reteta, imi pare tare rau ca am ezitat atata timp. Am cautat pe net, m-am documetat cum e mai bine sa pregatesc aceasta budinca, si in final am optat pentru reteta de mai jos, insa sunt hotarata sa incerc si alte retete cu aceste perle minunate, pe care le puteti comanda de aici.

„Comanda pe  www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘stefyharnicutza’ si primesti 15% reducere de fiecare data!”

Ingrediente (pentru 2 portii)
– 1/2 cana de perle tapioca
– 3 cani de lapte
– 3 linguri cu miere de albine
– 8 capsuni
Important: ingredientele se masoara cu aceeasi cana

Mod de preparare:
– se pune laptele la fiert
– perlele de tapioca se clatesc cu apa si se scurg bine de apa
– acestea se adauga peste lapte si se lasa la fiert la foc mic, circa 20 de minute, amestecand din cand in cand pentru ca amestecul sa nu se lipeasca de vas
– cand perlele de tapioca se ridica la suprafata vasului si compozitia capata consistenta unei budinci mai groase, se inchide focul, se adauga miere de albine, se omogenizeaza si se mai lasa „la odihnit” circa 10 minute, timp in care perlele de tapioca mai absorb din lapte
– in 2 boluri, se pun felii de capsuni si se adauga budinca
– se poate servi atat calda cat si rece, dupa preferinta fiecaruia dintre voi!

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.