Chifle cu seminte si cascaval

Chiar daca afara este deja foarte cald, nu renunt la a pregati paine de casa, sub tot felul de variante. Am si masina de paine care ma ajuta, dar uneori fac si aluat framantat manual si copt clasic in cuptor. Chiflele de astazi le-am facut dintr-un aluat simplu, intr-o combinatie cu seminte si cascaval si au fost gata fix cand am servit pranzul, asa ca au disparut toate in jumatate de ora 🙂

„Comanda pe  www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘stefyharnicutza’ si primesti 15% reducere de fiecare data!”

Ingrediente:  
– 250 ml lapte
– circa 450 g faina
– 12 g drojdie proaspata
– 50 ml ulei
– o lingurita rasa de sare
– un ou
mix de seminte
– un ou
– 50 g cascaval

Mod de preparare:
– laptele se incalzeste putin si se dizolva drojdia in el
– in vasul pentru framantat, se aseaza faina, in mijlocul ei se face o gaura in care se toarna laptele cu drojdia dizolvata
– se adauga si sarea si se framanta pana ce aluatul se dezlipeste de vas
– se pune ulei pe maini, cate un pic si se framanta bine pana incoporam cei 50 ml de ulei, in aluat
– se lasa la dospit o ora – la loc cald, ferit de curenti de aer
– se imparte aluatul in 9 parti egale, apoi se formeaza bilute, care se turtesc usor cu mana
– chiflele astfel formate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa circa 20 de minute, la crescut
– oul se bate bine si cu el se ung chiflele
– pe fiecare chifla se pun apoi seminte si cascaval dat prin razatoarea mica

– se dau in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 30 de minute (pana sunt rumene atat cat va doriti)

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.