Pulpe dezosate la cuptor

Este o reteta simpla, pentru o zi in care ajungeti obositi de la munca dar totusi flamanzi si cu putin timp la dispozitie pentru gatit. Desi reteta este gata in circa 30 de minute, veti avea o friptura frageda, suculenta si aromata! Iar langa garnitura preferata veti avea cina perfecta!

Ingrediente:  
– 4-5 pulpe de pui dezosate
– 3 catei de usturoi
– 50 ml vin alb
– 1/2 lingurita boia de ardei dulce
– 1/2 lingurita ierburi aromate
– 1/2 lingurita oregano
– 1/2 lingurita sare
– piper proaspat macinat
– 70 ml ulei

Mod de preparare:
– carnea se spala cu apa rece, se curata de piele si se aseaza intr-un vas
– peste bucatile de carne se toarna jumatate din cantitatea de ulei, se adauga condimentele si se amesteca cu mana astfel incat fiecare bucata de carne sa fie acoperita cu condimente
– cu restul de ulei se unge tava/vasul yenna in care se vor pune bucatile de carne
– bucatile de carne se aseaza in tava, peste ele se pune vinul alb, cateii de usturoi curatati de coaja si taiati felii si tava se acopera cu capac sau cu o folie de aluminiu si se la cuptor la 190-200 de grade, timp de circa 30 de minute

– dupa 25 de minute, se ia capacul/folia de aliminiu si se mai lasa 5-10 minute cat sa se rumeneasca usor carnea

– se serveste ca atare, langa o salata sau cu garnitura preferata

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.