Pilaf de bulgur cu legume

Dupa un concediu de vis, intr-un loc de vis, alaturi de oameni minunati, in care am cam facut exces de mancare si dulciuri, ajunsi acasa am simtit nevoia unei cine usoare, cu legume si fara carne. Asa ca le-am pregatit alor mei, acest pilaf de bulgur cu legume care a fost pe gustul lor si pentru care nu a trebuit sa stau foarte mult in bucatarie!

„Comanda pe  www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘stefyharnicutza’ si primesti 15% reducere de fiecare data!”

Ingrediente:
– 150 g bulgur
– un morcov
– o ceapa
– un ardei gras rosu
– 1/2 de dovlecel
– o rosie coapta
– 2 linguri ulei de floarea soarelui
– sare roz de Himalaya si piper dupa gust
– circa 300 ml apa
– 2-3 fire de patrunjel verde

Mod de preparare:
– se curata legumele si se spala
– ceapa se toaca marunt si se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de masline
– cand devine putin sticloasa se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si se mai calesc 1-2 minute
– se adauga apoi ardeiul rosu taiat cubulete si se mai calesc putin pana cand ardeiul se inmoaie
– acum este momentul in care se adauga rosia curata de coaja si tocata, dovlecelul taiat cubulete, apa, bulgurul, sarea si piperul si se lasa la fiert pana cand este fiert bulgurul (trebuie sa fie moale fix ca orezul fiert) – daca este nevoie se mai adauga apa pana ce fierbe bulgurul
– se serveste cu patrunjel verde tocat si o salata de legume

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. andreea spune:

    am facut si eu reteta! a iesit foarte gustos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.