Chiftelute din quinoa cu porumb

Am stat mult timp cu punguta de quinoa pe masa, uitandu-ma la ea si nestiind cum as putea sa o pregatesc ca sa ne placa :)) Noroc ca s-a inventat internetul si am descoperit retete interesante si am aflat si tot ce trebuia sa stiu despre ea! Asa ca astazi vedeta, e pentru prima data pe blogul meu, quinoa!

„Comanda pe  www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘stefyharnicutza’ si primesti 15% reducere de fiecare data!”

Ingrediente:  
– 1/2 cana quinoa (de 200 ml)
– 1 si 1/2 cani apa (se masoara cu aceeasi cana) + 2 linguri de apa
– o ceapa mica
– o conserva mica de porumb
– 3 linguri pesmet
– 1/2 lingurita sare
– piper proaspat macinat
– 3 linguri ulei de floarea soarelui
– cateva fire de patrunjel

Mod de preparare:
– quinoa se pune intr-o sita si se spala sub jet de apa rece pentru a indeparta substanta care o face amara
– apa se pune la fiert cu sare si cand incepe sa fiarba se adauga quinoa
– din momentul in care da primul clocot se mai lasa circa 20 de minute sa fiarba, la foc mic, pana absoarbe toata apa
– cand este fiarta se lasa sa se raceasca complet
– guinoa fiarta si racita se amesteca cu ceapa tocata marunt, cu porumbul din conserva scurs bine, cu 2 linguri de apa, cu patrunjelul tocat, se adauga sare si piper, si se omogenizeaza
– se adauga 3 linguri de pesmet, se omogenieaza si daca compozitia este inca moale se mai adauga 1-2 linguri de pesmet
– compozitia obtinuta se lasa la frigider pentru circa 45 de minute
– se formeaza chiftelute si se pun la prajit intr-o tigaie antiaderenta unsa cu ulei de floarea soarelui si se prajesc pe ambele parti

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.