Chiftelute din quinoa cu porumb
Am stat mult timp cu punguta de quinoa pe masa, uitandu-ma la ea si nestiind cum as putea sa o pregatesc ca sa ne placa :)) Noroc ca s-a inventat internetul si am descoperit retete interesante si am aflat si tot ce trebuia sa stiu despre ea! Asa ca astazi vedeta, e pentru prima data pe blogul meu, quinoa!
„Comanda pe www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘stefyharnicutza’ si primesti 15% reducere de fiecare data!”


Ingrediente:
– 1/2 cana quinoa (de 200 ml)
– 1 si 1/2 cani apa (se masoara cu aceeasi cana) + 2 linguri de apa
– o ceapa mica
– o conserva mica de porumb
– 3 linguri pesmet
– 1/2 lingurita sare
– piper proaspat macinat
– 3 linguri ulei de floarea soarelui
– cateva fire de patrunjel
Mod de preparare:
– quinoa se pune intr-o sita si se spala sub jet de apa rece pentru a indeparta substanta care o face amara
– apa se pune la fiert cu sare si cand incepe sa fiarba se adauga quinoa
– din momentul in care da primul clocot se mai lasa circa 20 de minute sa fiarba, la foc mic, pana absoarbe toata apa
– cand este fiarta se lasa sa se raceasca complet
– guinoa fiarta si racita se amesteca cu ceapa tocata marunt, cu porumbul din conserva scurs bine, cu 2 linguri de apa, cu patrunjelul tocat, se adauga sare si piper, si se omogenizeaza
– se adauga 3 linguri de pesmet, se omogenieaza si daca compozitia este inca moale se mai adauga 1-2 linguri de pesmet
– compozitia obtinuta se lasa la frigider pentru circa 45 de minute
– se formeaza chiftelute si se pun la prajit intr-o tigaie antiaderenta unsa cu ulei de floarea soarelui si se prajesc pe ambele parti


Pofta buna!