Tocanita de vinete cu rosii de gradina

Atunci cand este foarte cald afara, parca mancarea cu carne nu-si gaseste locul pe masa noastra, asa ca apelez la ciorbe si mancaruri cu legume. Reteta de astazi este ideala pentru cei ce indragesc retetele cu legume si pentru post atunci cand postiti! Iar daca o serviti si cu mamaliguta calda (chiar si pe canicula), este nebunie curata! 🙂

Ingrendiente (pentru 3 portii):
– 3 vinete potrivite
– 2 cepe mai mari
– 3 rosii de gradina copate bine
– 4 linguri ulei
– o foaie de dafin
– cateva fire de patrunjel verde
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– vinetele se curata de coaja, se taie cuburi, se pune sare peste ele si se pun intr-o strecuratoare
– se lasa circa 45 de minute, la scurs, pentru a scapa de lichidul care le confera gust amar, dupa care se clatesc sub jet de apa rece
– intr-o cratita, se pune uleiul la incins si se adauga ceapa tocata marunt
– cand aceasta devine sticloasa se adauga rosiile decojite si apoi vinetele scurse de apa
– se adauga un o canita cu apa, foaia de dafin, sare si piper
– se lasa sa fiarba la foc mic, circa 45 de minute – daca mai este nevoie se adauga apa
– se asezoneaza cu patrunjel verde tocat si se serveste cu mamaliguta calda

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.