Prajitura cu unt de arahide, ciocolata si curmale

Am avut mari emotii cu aceasta prajitura, intrucat nu am mai folosit pana cum unt de arahide in absolut nici o reteta si cu atat mai mult intr-o prajitura, deci nu stiam cum se comporta la copt, cum va fi gustul prajiturii dar in final am scapat de emotii pentru ca a iesit o prajitura buna! Ideea este sa folositi o tava de 20cmx20 cm, pentru ingredientele de mai jos, ca sa nu aveti surpriza sa va iasa joasa ca la mine pentru ca am folosit o tava mai mare ca dimensiuni 🙁

„Comanda pe  www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘stefyharnicutza’ si primesti 15% reducere de fiecare data!”

Ingrediente:
– 4 oua
– 100 g zahar
– 120 g unt cu grasime 82%
– 2 lingurite unt de arahide
– 150 g ciocolata alba
– aprox. 220 g faina
– 1/4 plic praf de copt
– 50 g curmale

Mod de preparare:
– ciocolata se rupe bucati si se topeste impreuna cu untul simplu, pe baie de abur
– se lasa sa se raceasca
– intre timp, ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul
– se adauga ciocolata topita si racita si untul de arahide
– se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza
– la final se adauga faina amestecata cu praful de copt, curmalele taiate bucati si se amesteca cu o lingura, incet, pana se omogenizeaza bine
– compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul, in prealabil incins, la 160 de grade, timp de 20-25 de minute
– cand e gata se scoate din cuptor si se lasa la racit
– se portioneaza si se serveste cu pofta

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.