Ceafa de vita la cuptor

In momentul in care am primit de la Karpaten Premium Angus, o bucata de ceafa de vita sa gatesc ceva bun din ea, am avut mari emotii intrucat pana acum nu am mai folosit ceafa de vita la gatit, si in plus stiam ca trebuie sa fac ceva bun dar in asa fel incat sa nu se simta gustul specific acestei carni. Am pus mana pe telefon si am sunat-o pe mama care mi-a spus ca daca vreau sa imi iasa o friptura buna rau de tot, sa pun carnea la marinat in lapte. Normal ca am ascultat-o, ca doar o mama stie sa dea sfaturi bune 🙂 iar friptura pe care am servit-o a fost….de-li-cioa-sa!

Ingrediente :
– 1,5 kg ceafa de vita
– 600 ml lapte de vaca
– 3-4 catei de usturoi
– 2 lingurite sare fina
– 1 lingurita boia de ardei dulce
– piper macit
– 5 linguri ulei de floarea soarelui
– piper macit
– un praf de chilli
– ata pentru legat bucata de carne

Mod de preparare:
– se curata bucata de carne de surplusul de grasime, daca este cazul – la mine nu a fost nevoie, se impaneaza cu usturoi si se condimenteaza cu cele enumerate mai sus
– intr-un vas se pune laptele si apoi se aseaza carnea

– se lasa la marinat circa 12 ore
– se unge un vas yenna cu ulei se toarna laptele in care a stat carnea, se ruleaza carne sub forma de rulada si se leaga cu ata si apoi se aseaza in vas

– se acopera vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor la 225 de grade, timp de 2 ore si jumatate
– dupa o ora, se intoarce carnea si se lasa la cuptor in vas tot acoperit
– dupa 2 ore se ia capacul/folia, se scurge zeama din vas si se pun 3 linguri de ulei
– se lasa carnea sa se rumeneasca usor pe ambele parti

– iese o carne frageda, suculenta si nici macar nu va veti da seama ca e carne de vita

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.