Tort cu lapte de cocos, ciocolata alba si ananas

Desi mi-am dorit initial sa fac o prajitura, a iesit un tort minunat, ornat doar cu fulgi de ciocolata pentru ca atat aveam in casa pentru torturi. Asa ca daca vreti sa-l pregatiti si voi, sunt sigura ca il veti orna mai grozav ca mine 🙂 Iar ca fructe va recomand sa introduceti si niste fructe mai acrioase care se combina mult mai bine cu ciocolata alba decat ananasul.

„Comanda pe  www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘stefyharnicutza’ si primesti 15% reducere de fiecare data!”

Ingrediente (pentru o tavacu diametrul de 24 cm):
Blat:
– 5 oua
– 180 g zahar
– 6 linguri ulei
– 6 linguri cu varf de faina
– 2 linguri orz solubil
– un praf de sare
Crema de ciocolata alba:
– 400 ml frisca lichida
– 200 g  ciocolata alba
– 400 ml lapte de cocos
– 10 g gelatina granule
– 4 linguri zahar pudra
– un compot de ananas
– fulgi de ciocolata

Mod de preparare:
Blat:
– albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin spuma
– se adauga treptat zaharul, continund cu mixarea pana cand se obtine o spuma ferma ca de bezea
– separat, galbenusurile se amesteca cu uleiul
– acestea se adauga peste spuma de albusuri, se omogenizeaza, apoi se adauga faina si orzul solubil si se amesteca cu o spatula cu miscari circulare, pana la incorporarea celor 2 ingrediente in amestec

– compozitia obtinuta, se pune in tava de tort, tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul incins, in prealabil, la 175 de grade, timp de 40 de minute – pana trece testul scobitoarea – daca introduceti o scobitoare in blat si o scoateti curata, atunci blatul este gata
– cand este gata, se scoate din tava, se lasa la racit si apoi se taie in doua blaturi

Crema de ciocolata alba:
– ciocolata rupta bucati se pune impreuna cu laptele de cocos la topit, pe foc mic
– cand ciocolata este topita, se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca
– gelatina granule, se pune la hidratat in 3 linguri apa rece
– frisca se mixeaza cu zaharul pudra, se opreste 1/4 din ea pentru ornat si pesterestul se adauga ciocolata alba si se mixeaza
– gelatina se topeste la cuptorul cu microunde si se adauga peste crema si se mixeaza amestecul circa 1 minut
– bucatile de ananas, scurse de compot (compotul se pastreaza pentru insiropat blaturile), se adauga peste crema si se amesteca cu o lingura
– crema obtinuta se lasa circa 20 de minute la frigider pentru a capata o consistenta mai groasa
Asamblarea:
– pe platoul pentru tort, se aseaza primul blat, se insiropeaza cu jumatatea din cantitatea de compot de ananas, se aseaza crema si se uniformieaza si se da la frigider jumatatea de ora
– dupa cele 30 de minute, se aseaza al doilea blat peste stratul de crema, se insiropeaza cu restul de compot de ananas si se imbraca in frisca si se orneaza cu fulgi de ciocolata

– se lasa la frigider, minim 4 ore si apoi se feliaza si se serveste

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.