Rulada din carne tocata de pui cu legume

Intotdeauna ruladele aperitiv dau o nota selecta oricarui platou festiv. Asadar, daca aveti in plan sa pregatiti de sarbatori/zi aniversara platouri festive, va recomand sa pregatiti si aceasta rulada cu carne de pui si legume pentru ca nu o sa va ia mult timp pentru pregatirea ei, si veti avea pe platou o rulada delicioasa! In plus, o puteti servi si langa o garnitura, ca si friptura calda!

Ingrediente:
– 6 pulpe superioare de pui (fara piele si os)
– 150 – 200 g amestec de legume congelate
– 2 linguri ulei floarea soarelui
– 1/4 lingurita de boia de ardei dulce
– sare si piper macinat dupa gust

Mod de preparare:
– cele 6 pulpe de pui se transforma in pasta de carne, cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu cu masina de tocat
– amestecul de legume se caleste in 2 linguri de ulei si se condimenteaza cu sare si piper, si se lasa la racitdesface in buchetele si se mai spala intr-o apa (e posibil sa mai fie ascunse unele „vietati” printre buchetele si preventiv eu o mai spal o data)
– carnea de pui tocata se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce
– pe o folie de aluminiu, se aseaza carnea tocata de pui si se intinde sub forma de foaie/blat, cu ajutorul degetelor
– pe foaia de carne, se aseaza amestecul de legume sotate si se ruleaza cu grija, cu ajutorul foliei de aluminiu, se inchid capetele cu folia si se da la cuptor la 200 de grade (incins in prealabil), timp de 50 de minute

– cu 10 minute inainte de expirarea timpului, se desface folia, la partea superioara si se lasa rulada sa se rumeneasca putin
– se lasa sa se raceasca, se feliaza si se aseaza pe platoul festiv

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.