Castraveti murati la butoi

Muraturile noastre preferate sunt castravetii murati si varza murata. Daca la varza murata, v-am scris reteta acum mult timp, astazi a venit vremea sa va arat cum pun si castravetii la murat, la butoi de plastic. Pentru ca noi doar la butoi ii punem si suntem multumiti de cum se pastreaza! Poze cu castravetii murati efectiv, o sa pun dupa ce ii avem gata de servit!

Ingrediente (pentru un butoi de 30 de litri):
– 20 kg de castraveti
– 3 legaturi de marar uscat
– 4 capatani de usturoi
– sare grunjoasa neiodata – 45 g la 1 l apa (puteti masura cu lingura de ciorba – 1 lingura = 45 grame)
– 3-4 crengute de visin sau de stejar
– apa

Mod de preparare:
– la partea inferioara a butoiului se pune jumatate din cantitatea de marar uscat
– se aseaza apoi castraveti spalati, pana la sfertul butoiului si se adauga un sfert din usturoi, taiat bucatele mici

– se adauga apoi castraveti pana la jumatate si se mai pune un sfert din cantitatea de usturoi taiat bucatele mici
– si se continua asa pana se umple butoiul
– deasupra se pune restul de marar uscat si peste acesta se aseaza crengutele de visin sau stejuar pentru a nu da voie castravetilor sa se ridice din saramura
– la final se face saramura in proportie de 1 l apa/45 grame sare, care se adauga in butoi pana la parte superioara astfel incat si crengutele de visin sa fie in saramura

– se inchide ermetic si se da la beci, loc racoros cu temperatura constanta
– dupoa 30 de zile cand incepe saramura sa devina putin cleioasa se pitrocesc = se scoate saramaura din butoi se vantura in 2 galeti de cateva ori pana face spuma multa (circa 6 ori)
– se pune apoi saramura peste castraveti, se pun la loc si crengutele de visin/stejar si sunt murati in circa o luna si jumatate

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.