Piept de pui cu cartofi si cascaval la cuptor

De fiecare data cand am putin timp la dispozitie sa gatesc, printre teme, acte si jocuri, apelez la retetele facute la cuptor. Pregatirea lor dureaza circa 15 minute, iar cat timp sta mancarea la cuptor, am timp sa ma ocup si de celelalte responsabilitati! Caci nu pot lasa familia flamanda, dar nici celelalte responsabilitati nu necesita amanare! ASa ca le imbin perfect pe toate!

Ingrediente :
– un piept de pui fara piele si os
– 5 cartofi mari
– 4 linguri ulei
– 50 g cascaval
– o lingurita condimente pentru pui – eu am cumparate condimente arabesti pentru shaworma pe care le folosesc cu succes de multe ori
– un cubulet de unt – circa 25 g un cubulet de unt – circa 25 g
– sare, oregano si boia de ardei dulce pentru cartofi

Mod de preparare:
– pieptul de pui curatat si spalat, se taie cubulete si se condimenteaza
– se pune la calit in 2 linguri de ulei incins
– se caleste usor circa 6 minute la foc mediu
– intr-un vas yenna, uns cu 2 linguri de ulei se aseaza cartofii curatati de coaja, spalati si taiati cuburi, peste care se aseaza jumatate din unt, taiat bucatele mici, apoi pieptul de pui si restul de bucatele de unt
– se acopera vasul cu capac si se da la cuptor la 190 grade, timp de 50 de minute – la jumatatea timpului se amesteca prin vas, astfel incat sa se combine aromele de la pui si de la cartofi
– cu 10 minute inainte de expirarea timpului, se ia capacul de pe vas, se pune cascavalul dat prin razatoare

– se serveste langa o salata sau muraturi, in functie de preferinte!

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.