Conopida aromata la cuptor


Cu siguranta, ca dupa aceste sarbatori de iarna, simtiti nevoia sa pregatiti cat mai multe retete pe baza de legume, asa ca eu vin astazi cu aceasta propunere! O reteta usor de pregatit si delicioasa! Vor fi incantati de reteta chiar si cei care nu mananca de fel aceasta leguma! 🙂

Ingrediente:
– o conopida
– 2-3 linguri ulei de floarea soarelui/masline
– 1/2 lingurita de boia dulce
– un praf de pulbere de usturoi
– sare si piper dupa gust


Mod de preparare:
– se curata conopida: se indeparteaza frunzele si cotorul si se pune intr-un vas cu apa si cu 3 linguri cu sare, atat cat sa fie acoperita toata conopida
– conopida se tine in apa sarata circa o ora, timp in care toate vietuitoarele ascunse printre buchetelele de conopida vor iesi la suprafata
– cand se scoata din apa, dupa o ora, se clateste sub jet de apa rece
– conopida se taie in buchetele care trebuie sa aiba aceeasi marime pentru a fi gata coapte toate o data
– se preincalzeste cuptorul la 200 de grade
– in tava in care urmeaza se fie asezate buchetelele de conopida se aseaza hartie de copt
– intr-un vas se pun buchetelele de conopida, uleiul si condimentele si se amesteca bine
– buchetelele de conopida astfel condimentate se aseaza in tava de copt si se da in cuptorul preincalzit pana cand conopida se rumeneste usor, sau mai mult – depinde cat de rumena va place voua!

Pofta buna!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.