Chec aperitiv cu carne tocata

Pentru mine checul aperitiv, in orice varianta si combinatie de ingrediente este solutia salvatoare, pentru pachetelul de la scoala si birou. Stiu ca nu dau gres niciodata cu el, si in plus nu iti trebuie prea multa experienta intr-ale gatitului ca sa ai un chec aperitiv reusit si gustos! Varianta de astazi este la prima incercare si a fost la fel de apreciata ca si celelalte. Deci incercati-l si voi!

Ingrediente:
– 500 g carne tocata de porc
– o ceapa mare
– 3 oua
– 100 ml ulei
– 200 g faina
– 3 linguri smantana
– 10 g praf de copt
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu smantana, praful de copt, 75 ml ulei, un praf de sare, un praf de piper si praful de copt
– peste acestea se adauga treptat faina si se amesteca cu o spatula
– se amesteca pana la omogenizare, rezultand o compozitie putin mai groasa ca cea de clatite
– restul de ulei de 25 ml se pune la incins si se adauga apoi ceapa tocata marunt
– se caleste putin pana devine sticloasa apoi se adauga carnea tocata, un praf de sare si un praf de piper si se calesc impreuna circa 5-10 minute
– amestecul se lasa la racit 
– intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia de blat, iar deasupra amestecul de carne
– se da tava, in cuptorul in prealabil incins la 150 de grade si se coace circa 50 de minute
– se lasa la racit, apoi se feliaza si se serveste

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.