Cheesecake cu zmeura si ciocolata


Chiar daca de ceva timp am postat foarte rar retete noi, acest lucru nu inseamna ca nu am gatit si nici ca nu am incercat retete noi, poate arata doar ca timpul meu liber care ii era alocat blogului, a fost ocupat de ceva vreme cu alte prioritati. Si tot sper mereu ca voi avea destul timp sa fac toate cele 100 de lucruri care imi plac, printre ele numarandu-se si timpul alocat scrisului de retete pe blog. O reteta tare draga mie, este acest cheesecake cu ciocolata si zmeura, pe care prima data l-am degustat la sora mea, si pe care mai apoi l-am pregatit si eu de sarbatori, dar de a carui reteta am uitat total, pana acum!

Ingrediente (pentru o tava de 24 cm):
Crema de ciocolata:
– 800 g crema de branza
– 200 ml smantana pentru gatit
– 230 g zahar
– 25 g gelatina granule
– 100 g ciocolata cu lapte
– 200 g ciocolata amaruie
Crema de zmeura:
– 400 g zmeura congelata
Blat:
– 200 g biscuiti
– 100 g unt
– 1/2 lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare:
Blat:
– biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie
– untul se topeste si se adauga peste biscuitii maruntiti
– se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza
– compozitia rezultata se aseaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili
– cu o lingura se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa o ora

Crema de ciocolata:
– gelatina se pune la hidratat in 25 ml de apa rece (atat cat sa fie acoperita cu apa), circa 5 minute

– ciocolata rupta bucati, se pune intr-un vas, la topit, la foc mic, amestecand incontinuu pana cand este topita in totalitate
– se ia de pe foc si se lasa la racit total

– smantana se pune impreuna cu zaharul la foc mic, amestecand incontinuu pana ce zaharul se topeste, apoi se ia amestecul de pe foc si in el se adauga gelatina hidratata si topita la cuptorul cu microunde
– se amesteca pana cand gelatina s-a topit total si se lasa amestecul la racit, pana ajunge la temperatura camerei (trebuie sa fie usor caldut)

– crema de branza se amesteca cu crema de smantana si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel sau a mixerului
– crema obtinuta se imparte in doua parti egale
– o parte se amesteca cu ciocolata topita si racita

Crema de zmeura:
– zmeura, lasata in prealabil la decongelat, se paseaza cu ajutorul unui blender

– piureul astfel obtinut, se trece printr-o sita, pentru a separa semintele provenite de la fructe

– piureul de zmeura, separat de seminte, se amesteca cu restul de crema de branza

Asamblare:
– se scoate blatul de biscuiti de la frigider
– peste el se adauga crema de ciocolata si se niveleaza usor cu ajutorul unei spatule
– peste crema de ciocolata se adauga, cu grija, crema de zmeura

– se niveleaza cu ajutorul spatulei si cheesecakeul astfel asamblat se da la frigider pentru minim 3 ore, dar cel mai bine este sa stea la rece peste noapte
– dupa cele 3 ore, se scoate cu grija, partea detasabila a tavii (peretele) si se orneaza dupa gust

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.