Prajitura cu fructe de padure, mascarpone si piscoturi (fara coacere)


Prajiturile fara coacere sunt o varianta la indemana, atunci cand nu aveti foarte mult timp liber ca sa pregatiti un desert de casa, sau cand nu vreti sa faceti ceva foarte special, dar totusi sa fie ceva dulce si bun!

Ingrediente:
Blat:
– 9-10 piscoturi pentru sampanie
– 75 ml lapte caldut
– 2 linguri nesquick
Crema de mascarpone:
– 250 mascarpone
– 175 ml frisca lichida
– 5 linguri cu varf de zahar pudra
– 130 g fructe de padure
– 10 g gelatina granule

Mod de preparare:
– gelatina se pune la hidratat in 5 linguri cu apa rece, timp de 10 minute
– frisca (din care se opresc 3 linguri pentru gelatina) se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra
-cand frisca este ferma si se tine de paletele mixerului se adauga mascarponele si se mai mai mixeaza circa 1 minute
– gelatina hidratata se pune impreuna cu cele 3 linguri de frisca lichida, pe foc mic, si se lasa pana ce se dizolva gelatina
– gelatina dizolvata se adauga peste crema de mascarpone si se mai mixeaza 30 de secunde, pentru incorporarea ei in crema
– la final se adauga fructele de padure congelate, se amesteca cu o lingura, usor si este gata si crema (sau le puteti pune separat in momentul in care asamblati prajitura: un strat de crema, un strat fructe de padure un strat crema)
Asamblare:
– tava pentru cozonac, se tapeteaza cu folie alimentara, pe toata suprafata ei
– se pune in tava cu crema de mascarpone
– deasupra se aseaza piscoturile, trecute prin laptele caldut in care s-au dizolvat cele 2 linguri de nesquick

– prajitura se da la frigider, circa 4 ore sau se lasa peste noapte (recomandat ar fi sa stea peste noapte) – eu am lasat-o doar vreo 2 ore pentru ca am avut musafiri, dar incercati sa o lasati cat mai mult la frigider ca sa se taie frumos si se scoate cu grija din tava

– se feliaza si se serveste cu pofta

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.