Biscuiti cu ciocolata


Daca in perioada aceasta trebuie sa stam in casa, incerc sa le gasesc la domnisoarele mele cat mai multe activitati astfel incat sa nu se plictiseasca. Chiar daca sunt activitati care imi fac bucataria „curata” ne bucuram de rezultate si de faptul ca stam impreuna. Astazi am facut acesti biscuiti cu ceea ce am gasit prin casa, pentru ca nu aveam in plan, sa-i pregatesc.

Ingrediente:
– 250 g ciocolata cu lapte
– 80 g unt
– 2 oua marimea M
– 130 g zahar
– 220 g faina
– 1/2 lingurita praf de copt
– o lingurita esenta de rom
– 50 g zahar pudra

Mod de preparare:
– ciocolata rupta bucati impreuna cu untul, se pun la topit, pe foc mic sau pe baie de abur
– cand ciocolata s-a topit se ia vasul de pe foc/baie de abur si se lasa la racit partial – pana ajunge la temperatura camerei
– ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acestea isi dubleaza volumul
– se adauga esenta si se mixeaza circa 30 de secunde pana la incorporarea ei in crema de oua
– peste crema de oua se adauga cicolata topita si se amesteca cu ajutorul unei spatule, pana la omogenizarea compozitiei

– separat, faina se amesteca cu praful de copt si apoi se adauga peste crema de ciocolata
– cu ajutorul spatulei se incorporeaza faina in amestec iar compozitia obtinuta (usor moale) se da la frigider pentru circa 1 ora

– se formeaza bilute, care se trec prin zaharul pudra
– bilele formate se aseaza in tava de copt de la aragaz, tapetata cu hartie de copt – !! lasati loc intre ei, deoarece la copt, se vor mari si vor avea nevoie de spatiu

– tava se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade
– se lasa circa 12 minute la copt

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.