Mancare de couscous cu sos de ciuperci

Chiar daca trecem printr-o perioada dificila, sunt sigura ca unii dintre voi inca tin post, motiv pentru care incerc sa mai postez si eu retete de post pe langa preferatele mele: dulciurile. Reteta de astazi, este una simpla, asa cum sunt multe retete de post, asa ca nu va trebuie mult timp ca sa o pregatiti!

Ingrediente (pentru 2 portii):
– 60 g couscous
– 300 g ciuperci chapignion
– o ceapa mare
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri pasta de tomate
– sare si piper
– 2 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:
– couscous se pune intr-un bol, se amesteca cu un praf de sare si putin piper si peste el se adauga apa fierbinte, cat sa fie acoperit
– se acopera bolul, si se lasa couscous-ul asa pana se raceste – el va absorbi toata apa!

– se curata ceapa, se spala, se taie marunt si se pune la calit in cele doua linguri ulei, incins in prealabil
– se curata ciupercile, se spala, se feliaza sau se taie bucati mai mari si se adauga peste ceapa atunci cand aceasta a devenit aurie
– se adauga 25 ml de apa (nu trebuie mai multa apa, pentru ca si ciupercile lasa apa), usutroiul taiat marunt, pasta de tomate, un praf de sare, se acopera tigaia cu capacul si se lasa la fiert pana a scazut sosul la consitenta dorita
– sosul de ciuperci se poate amesteca cu cosucousul sau puteti sa le puneti separat in farfurie astfel incat couscousul sa isi pastreze culoarea

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.