Muschiulet de porc invelit in condimente


Nu este prima data cand fac aceasta reteta, dar din momentul in care am pregatit-o prima data acum vreun an, a devenit una dintre preferatele noastre. Nu necesita experienta in bucatarie pentru a obtine un muschiulet aromat si suculent, conform pasilor descrisi mai jos! Iar crusta o puteti face din condimentele voastre preferate si in cantitate usor mai mare – eu am evitat sa pun o cantitate mai mare, din cauza fetelor!

Ingrediente:
– un muschiulet de porc subtire (circa 400 g)
– o lingurita sare, piper, boia de ardei dulce, coriandru, boabe de mustar si oregano
– 1/4 lingurita piper
– o lingurita boia de ardei dulce
– 1 lingurita boabe de mustar
– 1/2 lingurita oregano
– cateva boabe ienibahar
– 1/2 lingurita mix de ierburi aromate
– cateva boabe ienibahar 2 linguri ulei

Mod de preparare:
– muschiuletul se spala si se sterge usor cu un prosop de hartie
– se amesteca toate condimentele si se aseaza pe o farfurie intinsa
– muschiuletul de porc se trece prin amestecul de condimente, astfel incat sa fie condimentat pe toate partile (mai jos aveti si poza cu muschiuletul invelit in mult mai multe condimente, pe care l-am pregatit anterior doar pentru mine si sot)

– cele 2 linguri de ulei se pun la incins, intr-o tigaie antiaderenta
– muschiuletul de porc se pune in tigaie si se intoarce, cu ajutorul unei spatule, pe toate partile, pentru a fi usor rumen pe fiecare parte

– intr-o tava prevazuta cu gratar, se pun 2 canite de apa, si pe gratar se aseaza muschiuletul rumenit
– se acopera tava cu folie de aluminiu si se da in cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 60 de minute
– dupa cele 60 de minute, se ia cu grija folia de aluminiu si se mai da pentru 10 minute la cuptor – dupa primele 5 minute, se intoarce (se poate scoate de la cuptor si dupa cele 60 de minute, dar eu am vrut sa il fac putin mai rumen – din acest motiv l-am mai lasat 10 minute)

– se serveste langa garnitura preferata si langa o salata sau muraturi- noi astazi am optat pentru cartofi aromati la cuptor

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.