Ciorba de fasole cu urzici


Daca tot e primavara, profit de toate verdeturile pe care le am pe langa casa, pentru a pregati alor mei retete bogate in vitamine! Astazi am cules urzici pe care le-am folosit in aceasta ciorba delicioasa, care este mereu servita cu pofta de toti patru! 🙂

Ingrediente:
– 350 g fasole uscata alba
– o mana de fidea
– o ceapa
– un ardei gras
– o radacina de patrunjel
– un morcov
– 3 linguri pasta de tomate/bulion
– 2 linguri cimbru
– o legatura patrunjel verde
– o legatura leustean verde
– 300 ml bors (sau mai mult-depinde cat este de acru borsul si cat de acra va place ciorba)
– urzici
– 2 lingurite cu sare

Mod de preparare:
– fasolele se pun la inmuiat in apa, cu o seara inainte, pentru a fierbe mai repede
– se pun la fiert, in 3 l apa, iar pe timpul fierberii se schimba apa de 2-3 ori, dar se pune tot apa calda in loc
– se curata, se spala si se taie ceapa, radacina de patrunjel, morcovul si ardeiul si se pun in oala si se completeaza cu apa pana la 4.5-5 l (legumele se dupa ce s-a schimbat de 3 ori apa)
– se acopera oala cu un capac si se lasa la fiert, la foc mic
– se completeaza cu apa pana la 5l
– cand fasolele sunt fierte se adauga fideaua
– se lasa 5 minute pe foc, apoi se adauga urzicile spalate si taiate mai mari si pasta de tomate/bulionul
– dupa 5 minute se adauga si borsul, cimbrul si sarea si se mai lasa pe foc circa 10 minute, cat sa dea in clocot de cateva ori
– se inchide focul si se adauga patrunjelul si leusteanul tocate, se amesteca putin in oala si se acopera cu capacul, cateva minute, astfel incat sa se combine aromele de verdeata cu ciorba

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.