Prajitura cu ciocolata, fructe de padure si piscoturi (fara coacere)


Desi in perioada aceasta sunt mai mult timp acasa, recunosc ca am cam tras chiulul de la a pregati dulciuri, de teama de a nu pune mai multe kg pe mine, decat ar trebui, pentru ca atunci cand fac o prajitura, e cam greu sa ma abtin de la a servi! Si totusi, am facut aceasta prajitura cu ingredientele avute in casa!, pentru a evita sa ies la cumparaturi!

Ingrediente:
Blat:
– 10 piscoturi
– 75 ml lapte caldut
– 2 linguri nesquick
Crema:
– 100 g ciocolata cu lapte
– 2 galbenusuri
– 100 g zahar
– 400 ml lapte caldut
– 3 linguri amidon
– 150 ml smantana pentru frisca
– 3 linguri zahar pudra
– 80 g fructe de padure
– 10 g gelatina granule

Mod de preparare:
Crema:
– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul
– se adauga laptele caldut si amidonul si se omogenizeaza
– amestecul se pune pe foc mic, amestecand incontinuu pana se ingroasa ca o budinca
– se inchide focul si se adauga ciocolata rupta bucati
– se amesteca pana se topeste ciocolata, iar crema se lasa la racit
– gelatina granule se pune la hidratat in 5 linguri de apa rece
– separat, smantana pentru frisca (se opresc 3 linguri de smantana pentru a topi gelatina in ea) se mixeaza cu cele 3 linguri de zahar pudra, pana ce se intareste
– frisca obtinuta se amesteca cu crema de ciocolata racita
– cele 3 linguri de smantana se incalzeste (nu trebuie sa fie fierbinte) la cuptorul cu microunde si in ea se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea gelatinei
– gelatina dizolvata se adauga in crema, si se mai mixeaza 1 minut pana la incorporarea gelatinei
Asamblare:
– se ia o tava pentru chec/cozonac si se tapeteaza, pe toata suprafata, cu folie alimentara
– jumatate din cantitatea de crema se pune in tava, se adauga apoi fructele de padure, in strat, (puteti pune o cantitate mai mare de fructe, daca doriti sa fie mai bogata in fructe), si peste fructe, restul de crema
– peste crema se aseaza piscoturile (pe latime – la mine tava avea latime fix cat un piscot, deci a fost usor de asamblat) trecute prin laptele caldut in care s-au adaugat si dizolvat cele 2 linguri de nesquick
– prajitura se lasa la rece, pentru minim 4 ore sau peste noapte si apoi se serveste

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.