Ceafa de porc frageda la cuptor


Pentru a obtine o ceafa frageda, dupa aceasta reteta, nu aveti nevoie decat de cateva bucati de carne, sos de rosii si condimente si veti obtine o friptura de nota 10+! 🙂

Ingrediente:
– 750 g ceafa de porc feliata
– 6 catei de usturoi
– 3 linguri ulei
Sos:
– 8 linguri pasta de tomate
– 4 lingurite otet
– 2 linguri apa
– 4 linguri ulei
– 2 linguri zahar
– 1/2 lingurita sare
– boabe de mustar alb
– oregano
– un praf de piper
– 3-4 foi de dafin

Mod de preparare:
– feliile de ceafa se ung cu ulei, se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava (cu capac)
– in tava se pun si 2 cesti de apa si 6 catei de usturoi curatati, spalati si taiati in bucati
– se acopera tava cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 225°C, pentru 40 de minute
– la jumătatea timpului, se întoarce carnea pe cealaltă parte si se lasa tavă fără capac până la finalul celor 40 de minute
– intre timp se pregateste sosul: se amesteca toate ingredientele si se pune la fiert timp de 10 minute
– cand friptura este gata (au expirat cele 40 de minute), se toarna sosul in tava si se mai lasa la cuptor inca 10 minute

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.