Ceafa de porc frageda la cuptor


Pentru a obtine o ceafa frageda, dupa aceasta reteta, nu aveti nevoie decat de cateva bucati de carne, sos de rosii si condimente si veti obtine o friptura de nota 10+! 🙂
Ingrediente:
– 750 g ceafa de porc feliata
– 6 catei de usturoi
– 3 linguri ulei
Sos:
– 8 linguri pasta de tomate
– 4 lingurite otet
– 2 linguri apa
– 4 linguri ulei
– 2 linguri zahar
– 1/2 lingurita sare
– boabe de mustar alb
– oregano
– un praf de piper
– 3-4 foi de dafin
Mod de preparare:
– feliile de ceafa se ung cu ulei, se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava (cu capac)
– in tava se pun si 2 cesti de apa si 6 catei de usturoi curatati, spalati si taiati in bucati
– se acopera tava cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 225°C, pentru 40 de minute
– la jumătatea timpului, se întoarce carnea pe cealaltă parte si se lasa tavă fără capac până la finalul celor 40 de minute
– intre timp se pregateste sosul: se amesteca toate ingredientele si se pune la fiert timp de 10 minute
– cand friptura este gata (au expirat cele 40 de minute), se toarna sosul in tava si se mai lasa la cuptor inca 10 minute

Pofta buna!