Couscous cu dovlecei si rosii cherry


In ultima perioada sunt la dieta, asa ca toate prajiturile mele preferate le-am inlocuit cu tot felul de combinatii cu legume! Nu e usor, dar trec eu si peste perioada aceasta! :)) Asa ca reteta de astazi este una simpla, fara pretentii, dar potrivita pentru cei ce iubesc couscous-ul si dovleceii! 😛

Ingrediente:
– 60 g couscous
– un dovlecel
– o ceapa mare
– 2 catei de usturoi
– 10 rosii cherry
– un praf de sare si un praf de piper
– 2 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:
– couscous-ul se pune intr-un bol, se amesteca cu un praf de sare si putin piper si peste el se adauga apa fierbinte, cat sa fie acoperit
– se acopera bolul, si se lasa couscous-ul asa pana se raceste – el va absorbi toata apa!
– se spala legumele, dovlecelul se taie felii si apoi in jumatati, ceapa se toaca marunt, rosiile se taie in jumatate (se pot lasa si intregi), cateii de usturoi se taie marunt
– se pun la incins cele 2 linguri de ulei si se pune la calit ceapa
– cand aceasta devine aurie, se adauga feliile de dovlecei si se calesc impreuna 5-6 minute (important e sa nu lasati sa se prajeasca ceapa)

– se adauga apoi usturoiul, si se mai lasa la calit maxim 1 minut
– se adauga rosiile cherry, o cescuta cu apa, sare si piper si se lasa sa fiarba pana scade apa

– se pune in farfurii couscous-ul si lanag el legumele (daca doriti puteti sa le amestecati inainte de a le aseza pe farfurie)

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.