Chec aperitiv cu ciuperci

Daca va plac retetele cu ciuperci puteti pregati un aperitiv tare gustos dupa aceasta reteta!:) Este potrivit atat pentru un platou de aperitive festive cat si pentru pachetelul de la scoala sau birou!

Ingrediente:
Umplutura:
– 250 grame ciuperci
– o ceapa mare
– ulei pentru calit
– sare si piper dupa gust
Aluat:
– 3 oua
– 12 linguri iaurt
– 250 grame faina
– 50 ml ulei
– 1 pliculet praf de copt
– sare dupa gust

Mod de preparare:
Umplutura:
– se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la calit
– se curata ciupercile, se spala si se taie marunt maruntim
– cand ceapa devine sticloasa, se adauga ciupercile si se calesc bine

– se condimenteaza cu sare si piper dupa gust
– cand este gata umplutura se trece la pregatirea aluatului
Aluat:
– intr-un castron amestecam faina cu praful de copt
– separat se bat bine cu mixerul cele 3 oua
– peste ouale batute se adauga 12 linguri pline de iaurt si 50 ml ulei si se mixeaza pana se omogenizeaza
– in compozitia rezultata se adauga faina si se amesteca cu o spatula de jos in sus pana se incorporeaza complet

– din aceasta compozitie se adauga 2 linguri in compozitia de umplutura si se amesteca bine pana se omogenizeaza
– se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si se toarna compozitia
– pe mijloc de-a lungul checului se adauga umplutura, indesand usor umplutura catre partea inferioara a tavii

– se introduce checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa 40 de minute
– dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii

Pofta buna!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.