Chifle umplute cu branza topita


Nu fac niciodata risipa atunci cand e vorba de mancare, si de fiecare data cand am in frigider ceva ce nu se mai consuma, ma gandesc la o varianta care stiu ca va avea succes. Asa e si cazul acestor chifle. Pentru ca aveam stoc de branza topita (desi nu suntem fani, am cumparat o data, sa fie acolo in frigider ) si o tot mutam dintr-o parte in alta a frigiderului, astazi i-a venit randul sa fie transformata 🙂 Si s-a consumat toata!

Ingrediente:  
– 10 felii de branza topita
– 200 ml lapte
– 200 ml apa minerala
– 75 ml ulei
– circa 600 g faina
– 20 g drojdie proaspata
– o lingurita rasa de sare
– pentru uns:
– un galbenus
– 3 linguri de lapte
– mix de seminte

Mod de preparare:
– laptele se incalzeste usor si drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut si o lingura de faina rezultand maiaua
– aceasta se lasa 10 minute la dospit
– intr-un vas se pune faina si in mijlocul ei se adauga maiaua dospita, laptele caldut, apa minerala, sarea si se amesteca bine
– la final se adauga uleiul treptat, framantand pana la incorporarea lui totala in aluat
– rezulta un aluat elastic si bine legat care se lasa la crescut circa o ora, la loc cald, intr-un vas acoperit cu un prosop
– cand si-a dublat volumul, se aseaza pe planseta de lucru si se imparte in bucati egale de aluat – mie mi-au iesit 10 bucati
– fiecare felie de branza topita se „impatureste” si apoi se inveleste in bucata de aluat, cu grija, si foarte bine, pentru a nu iesi din aluat in timpul coptului
– chiflele formate se aseaza in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la dospit 30 de minute

– se ung apoi cu galbensul amestecat cu laptele si se pun deasupra seminte

– se dau in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru circa 35-40 minute – pana cand sunt rumene


– se pot servi calde sau reci

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.