Covrigi cu cascaval


Nu trebuie sa fii foarte priceput in bucatarie pentru a face un aluat reusit de covrigi/gogosi/placinte iar reteta de astazi este una usoara cu un rezultat tare gustos! Drept dovada, nici caldura de afara nu m-a oprit pentru a pregati acesti covrigi deliciosi!

Ingrediente (pentru circa 20 covrigi):
– 250 g cascaval
– 250 ml lapte
– 250 ml apa calduta
– 25 g drojdie proaspata
– 125 ml ulei
– 2 linguri zahar
– 2 lingurite rase de sare
– 1 kg faina
– 60 g unt la temperatura camerei
– 2 oua
– pentru uns:
– 3 linguri lapte
– un galbenus

Mod de preparare:
– in cei 250 ml de apa calduta se adauga drojdia si zaharul si se amesteca foarte bine
– se adauga apoi laptele, incalzit putin, 50 g faina si se amesteca foarte bine apoi amestecul rezultat se lasa 5 minute pentru a se activa drojdia
– separat cele doua oua se amesteca cu uleiul si se adauga peste compozitia pregatita anterior si se amesteca pentru omogenizare
– se adauga sarea si se amesteca
– se adauga treptat faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen si usor lipicios – daca vi se pare prea moale, mai puteti adauga faina

– aluatul rezultat se lasa la crescut, intr-un vas acoperit, circa 60 de minute, pana isi dubleaza volumul

– cand a expirat timpul, se imparte aluatul in circa 20 parti egale
– pe fiecare bucatica de aluat se pune cate un cub mic de unt

– se impatureste fiecare bucatica de aluat astfel incat sa se incorporeze untul in aluat si apoi din fiecare aluat se intinde cate o foaie, pe care se aseaza cascaval dat prin razatoarea mare
– se impatureste foaia in doua, si din fiecare foaie impaturita de aluat se modeleaaza cate un snur care se rasuceste la capete, in directii opuse (adica la un capat se roteste spre stanna, iar la celalalt capat se roteste spre dreapta), si se uneste la capete, rezultand covrigii

– covrigii formati se aseaza in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut 15-20 minute
– pentru uns, se amesteca cele 3 linguri de lapte cu galbenusul si cu ajutorul unei pensule se ung covrigii, dupa cele 20 de minute
– se pune pe fiecare covrig, seminte si se da tava la cuptor pentru circa 25 de minute, la 180 de grade (pana cand se rumenesc atat cat va doriti)

Pofta buna!

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.