Tiramisu la pahar


Cu siguranta, ca atunci cand e foarte cald afara toata lumea cauta sa pregateasca un desert fara coacere. Si daca nu stiti ce sa alegeti, eu va recomand varianta de tiramisu la pahar. Usor de facut si fara foarte mare efort!

Ingrediente (pentru 4 portii medii):
250 g mascarpone
– 6-7 piscoturi pentru sampanie
– 2 oua
– 3 linguri cu zahar
– 45 ml cafea rece
– un praf de sare
– 25 g cacao
– 2 picaturi esenta de vanilie

Mod de preparare:
– albusurile se separa de galbenusuri
– albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se fac spuma

– galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga mascarponele si se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule

– peste crema de galbenusuri si mascarpone, se adauga spuma de albusuri si se amesteca pana la incoporarea acesteia in crema

– cafeaua se amesteca cu esenta de vanilie
– se iau 3 piscoturi, se trec prin cafea, se rupe bucatele si se pune in fiecare pahar cate o parte
– peste fiecare strat de piscoturi se pune crema de mascarpone, apoi iar 3 piscoturi se trec prin cafea si se impart in cele 4 pahare
– deasupra se mai pune cate un strat de mascarpone – important e ca deasupra sa fie strat de mascarpone
– se lasa la rece 2 ore, si inainte de servire se cerne putina cacao peste crema

Pofta buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.