Prajitura Kinder Bueno


Mi-a fost tare, tare dor de momentul acesta: adica de momentul in care voi sta linistita in bucatarie si voi pregati o prajitura festiva, caci de ceva timp nu am mai reusit sa pregatesc prajituri, fie din lipsa timpului liber, fie din cauza faptului ca tot am fost la dieta! Prajitura de astazi este o prajitura cu un aspect deosebit si un gust minunat, pe care o puteti pregati de sarbatori sau atunci cand aveti invitati pe care doriti sa-i impresionati 🙂

Ingrediente (pentru un blat copt in tava de 25*35 cm):
Blat:
– 7 oua marimea L
– 110 g nuca macinata
– 9 linguri cu zahar
– 2 linguri ulei
– 4 linguri faina
– 2 linguri pesmet
– 1/2 lingurita praf de copt – circa 5 g
Crema:
– 7 galbenusuri
– 1 plic praf de budinca de vanilie (250 g)
– 180 g zahar
– 500 ml lapte
– 3 linguri amidon
– 250 g unt grasime 82%
– 3 linguri cacao
– 350 g crema de ciocolata (nutella)
– 18 biscuiti
Decor:
– 200 ml smantana pentru frisca
– 3 linguri zahar pudra
– aschii de ciocolata/ornamente diverse

Mod de preparare:
Blat:
– albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine spuma ca de bezea
– se adauga uleiul treptat si se mixeaza
– separat, faina se amesteca cu praful de copt, pesmetul si nuca macinata si se adauga peste spuma de albusuri
– se amesteca cu o spatula, cu miscari circulare, de sus in jos pana la omogenizare

– compozitia obtinuta se toarna in tava de copt, tapetata cu hartie de copt, si se da in cuptor, la 180 de grade, circa 15-16 minute, pana cand capata o culoare usor auriu
– cand este gata, se scoate din cuptor si apoi cu grija se desprinde hartia de copt de pe blat
– peste blatul fierbinte se aseaza in strat uniform crema de ciocolata (nutella) si se da la rece, la frigider, pana cand crema de ciocolata se intareste

Crema:
– galbenusurile se mixeaza separat, cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se topeste zahar

– praful de budinca se amesteca cu cele 3 linguri de amidon si se dizolva in laptele foarte usor incalzit
– laptele se toarna peste crema de galbenusuri si se omogenizeaza si amestecul obtinut, se pune pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca
– crema, se ia de pe foc, si se acopera cu o folie alimentara pentru a evita formarea, la suprafata ei, a unei cruste
– separat, untul se mixeaza pana devine spuma, apoi se adauga treptat budinca (racita) si se mixeaza
– crema astfel obtinuta, se imparte in doua parti egale, iar una dintre parti se amesteca cu cele 3 linguri de cacao
Asamblare:
– peste stratul de crema de ciocolata intarit, se aseaza, in strat uniform, crema de galbenusuri

– peste acesta se aseaza un strat de biscuiti

– peste biscuiti se aseaza crema de cacao, si se niveleaza
– prajitura astfel asamblata, se da la frigider peste noapte
– a doua zi, smantana pentru frisca, se mixeaza cu zaharul pudra, pana se intareste
– se aseaza in strat uniform, peste prajitura, se orneaza cu aschii de ciocolata/ornamente dulci si se mai lasa la frigider circa 2 ore
– se taie usor cu un cutit trecut prin apa calda, si se serveste

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.