Prajitura cu foi de napolitane, crema de nuca si crema de portocale


Cand am vazut aceasta reteta de prajitura, m-a incantat enorm de mult, si am zis ca trebuie sa o incerc si eu si in weekend m-am pus pe treaba! Doar ca in momentul in care am asamblat prajitura, mi-am dat seama ca la mine nu va iesi la fel de inalta ca in reteta originala pentru ca nu e foarte clar cate foi de napolitana trebuie sa avem in final 🙂 . Eu am facut-o asa cum scrie mai jos si va asigur ca e tare gustoasa!

Pont: daca veti folosi doar 2 foi si jumatate (adica daca taiati foile in jumatate), cu siguranta prajitura va iesi mai inalta! Iar daca cumparati un pachet de foi si are 4 foi (cum am constatat eu acasa, nu va fi suficient, caci aveti nevoie de 5 foi)

Ingrediente:
Crema de nuca
– 4 galbenusuri
– 150 g unt
– 350 g zahar
– 250 g nuca macinata
– 2 lingurite esenta de rom
– 5 foi de napolitana
Crema de portocale
– 2 plicuri budinca de vanilie
– 800 ml suc de portocale (Fanta)
– 5 linguri zahar

Mod de preparare:
Crema de nuca:
– galbenusurile se mixeaza cu 150 g zahar, pana ce isi dubleaza volumul
– restul de zahar – 200 g, se pune intr-o cratita si se caramelizeaza la foc mic, pana se topeste complet si capata o culoare usor aramie – amestecati incontinuu prin zahar!!
– se adauga apoi nuca macinata, se amesteca bine pana la omogenizare, apoi se adauga untul taiat bucatele
– se omogenizeaza, si la final se adauga galbenusurile
– crema se lasa pe foc mic, circa 2-3 minute, amestecand incontinuu prin ea
– cand se ia de pe foc, se adauga esenta de rom, se amesteca pentru incorporarea ei in crema

– crema obtinuta, trebuie sa fie fierbinte cand se intinde peste foile de napolitana
Crema de portocale:
– praful de budinca se amesteca cu cele 5 linguri de zahar si cu sucul de portocale si se pune la fiert, pana se ingroasa ca o budinca
– crema obtinuta se intinde fierbinte, peste foile de napolitana atunci cand se asambleaza prajitura

Asamblare:
– pe un platou, se aseaza prima foaie de napolitana si peste ea se intinde uniform jumatate din crema de nuca
– peste ea se aseaza o foaie noua de napolitana peste care se intinde jumatate din crema de portocale

– se repeta procedura astfel incat la final sa aveti deasupra o foaie de napolitana

– prajitura se tine la rece cel putin 3 ore (eu am tinut-o peste noapte), se portioneaza si se serveste

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.