Japoneze


Japonezele sunt de fapt niste chifle impletite, care au un aspect tare dragut!l Le puteti servi in loc de paine, simple sau cu ce credeti ca va place voua! Iar de impletit, sa stiti ca nu sunt greu de impletit, desi la o prima privire, s-ar putea sa fiti de alta parere!

Trebuie sa mentionez de la inceput, ca pentru decor am fost ajutata de Bianca (fiica mea cea mare), care mi-a sugerat sa folosesc un tablou pictat de ea! Ca na, are mama o mica pictorita in casa! 🙂

Ingrediente:
– 500 gr faina
– 200 ml lapte + 3 linguri lapte pentru uns japonezele
– 25 ml ulei
– un ou
– o lingurita zahar
– o lingurita sare
– 20 g drojdie proaspata

Mod de preparare:
– drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua
– aceasta se lasa 10 minute la dospit
– intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, oul, cei 25 ml de ulei, laptele caldut si sarea si se framanata pana se obtine un aluat care nu se lipeste de mana – daca mai este nevoie se mai adauga faina (cantitatea de faina depinde tipul de faina folosit, de lapte folosit, de marimea oului, etc)

– aluatul obtinut, se acopera cu un prosop ai de lasa la dospit, la loc cald
– aluatul se imparte in circa 12 parti egale
– pe planseta de lucru, se impletesc japonezele: din fiecare bucata de aluat se face un snur de circa 35-40 de cm

– cele 2 capete de snur, se trec unul peste celalalt, ca in poza de mai jos

– partea superioara, formata de snur, se trage peste „impletitura” formata de trecerea celor doua capete de snur, unul peste celalalt – vezi imaginea mai jos

– acum fiecare din cele 2 capete de snur, se introduc sub partea inferioara a japonezei, conform sagetilor din poza – pentru a intelege mai bine cum se impletesc japonezele, gasiti multe filmulete de net

– japonezele astfel rezultate, se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut circa 20 de minute

– se ung cu cele 3 linguri de lapte si se dau in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de circa 30-35 de minute – ia uitati ce frumos cresc in cuptor!!

– sunt gata cand sunt usor rumene

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.