Piept de pui cu sunca si cascaval la cuptor


In timpul saptamanii, am foarte putin timp la dispozitie pentru gatit (si pentru pozat 😛 ), asa ca de cele mai multe ori, caut sa pregatesc ceva simplu, usor de facut dar care sa fie si pe placul mofturosilor mei. Aceasta reteta a obtinut nota zece, de la toti 4 pentru gust, asa ca e musai sa o incercati si voi!

Ingrediente:
– 4 jumatati de pui mai mici
– 10 felii de sunca presata
– 70 g cascaval (se poate pune si mai mult)
– 3 linguri ulei
– condimente: sare, boia de ardei dulce, oregano

Mod de preparare:
– se spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de hartie
– sunca presata se taie in jumatati
– jumatate din cascaval se taie in bucatele feliate mici, restul se da prin razatoarea cu ochi mici
– pieptul de pui se pune intr-un vas, se stropeste cu 2 linguri de ulei si se adauga si condimentele peste el, iar cu ajutorul mainilor se amesteca astfel incat fiecare bucata de piept sa fie acoperita de ulei si condimente
– fiecare bucata de piept, se cresteaza pe lungime, din loc in loc, si in fiecare crestatura se adauga o bucatica de cascaval si o bucatica de sunca – veti avea circa 5 crestaturi

– pieptul de pui, impanat, se aseaza intr-un vas yenna uns cu o lingura de ulei
– se adauga si 50 ml de apa, si se da vasul acoperit, in cuptor la 190 de grade
– se tine vasul acoperit circa 35 de minute, apoi se scoate capacul si se mai lasa maxim 10 de minute – eu l-am lasat 17 minute pentru a fi mai rumena partea superioara, caci asa ne place noua! 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.