Tagliatelle cu creveti


Nu sunt fana fructe de mare, nici macar nu m-am atins de ele atunci cand am avut ocazia, asa ca astazi, gateste pentru voi, sora mea, deci reteta si pozele ii apartin! Eu inca mai astept sa-mi fac curaj sa mananc fructe de mare! :))

Ingrediente:
– 250 g paste – tagliatelle
– 750 g creveti decorticati congelati
– 100 g parmezan
– un catel de usturoi
– o lingura ulei de masline
– 200 ml vin alb
– o lingura zeama de lamaie
– 5 – 6 fire patrunjel verde
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– crevetii se decongeleaza (intr-o sita mare, de preferat ca sa se scurga bine de apa lasata)
– pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (se pune la fiert circa 1,5 l de apa, cu 2 lingurite de sare, puteti pune mai putina apa, ideea e ca pastele trebuie sa fie cuprinse in apa)
– intr-un bol se face o marinada din zeama de lamaie, usturoiul taiat feliute, o lingura de ulei de masline si 2-3 fire de patrunjel verde tocat marunt si se crevetii se trec prin acest amestec
– intr-o tigaie antiaderenta incinsa, se pun crevetii cu marinada si se soteaza circa 2 minute, la foc mare, intorcandu-i pe toate partile

– cand sunt „caliti” se adauga vinul, sare si piper si se mai lasa inca 2-3 minute pe foc – crevetii se fac foarte repede, asa ca nu se impune un timp mai mare pentru gatirea lor!

– pastele fierte si scurse de apa (se pastreaza circa 100 ml din apa in care au fiert) se adauga in tigaie, peste creveti
– se amesteca bine, se adauga si apa de la fierbere (cei 100 ml), si 2-3 fire de patrunjel si se mai lasa cateva minute (maxim 5 minute) se se intrepatrunda aromele si sa se absoarba apa
– la final, in farfurie, se adauga parmezanul dat prin ochii mici de la razatoare

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.