Tagliatelle cu creveti


Nu sunt fana fructe de mare, nici macar nu m-am atins de ele atunci cand am avut ocazia, asa ca astazi, gateste pentru voi, sora mea, deci reteta si pozele ii apartin! Eu inca mai astept sa-mi fac curaj sa mananc fructe de mare! :))

Ingrediente:
– 250 g paste – tagliatelle
– 750 g creveti decorticati congelati
– 100 g parmezan
– un catel de usturoi
– o lingura ulei de masline
– 200 ml vin alb
– o lingura zeama de lamaie
– 5 – 6 fire patrunjel verde
– sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
– crevetii se decongeleaza (intr-o sita mare, de preferat ca sa se scurga bine de apa lasata)
– pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (se pune la fiert circa 1,5 l de apa, cu 2 lingurite de sare, puteti pune mai putina apa, ideea e ca pastele trebuie sa fie cuprinse in apa)
– intr-un bol se face o marinada din zeama de lamaie, usturoiul taiat feliute, o lingura de ulei de masline si 2-3 fire de patrunjel verde tocat marunt si se crevetii se trec prin acest amestec
– intr-o tigaie antiaderenta incinsa, se pun crevetii cu marinada si se soteaza circa 2 minute, la foc mare, intorcandu-i pe toate partile

– cand sunt „caliti” se adauga vinul, sare si piper si se mai lasa inca 2-3 minute pe foc – crevetii se fac foarte repede, asa ca nu se impune un timp mai mare pentru gatirea lor!

– pastele fierte si scurse de apa (se pastreaza circa 100 ml din apa in care au fiert) se adauga in tigaie, peste creveti
– se amesteca bine, se adauga si apa de la fierbere (cei 100 ml), si 2-3 fire de patrunjel si se mai lasa cateva minute (maxim 5 minute) se se intrepatrunda aromele si sa se absoarba apa
– la final, in farfurie, se adauga parmezanul dat prin ochii mici de la razatoare

Pofta buna!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.