Cartofi copti in crusta de malai


Atunci cand postesti sau vrei o garnitura fara mofturi si nu aim timp sa gatesti, aceasta reteta te poate salva. Nu trebuie sa stai prea mult in bucatarie, caci in maxim 10 minute cartofii sunt pregatiti pentru bagat in cuptor, iar apoi tot ce trebuie e mai faci e sa astepti 45 de minute sa fie copti! Sa va mai spun ca fetele mele atunci cand fac friptura cu acesti cartofi pe post de garnitura, mananca cartofii si lasa carnea in farfurie? 🙂 Deci zic eu ca sunt tare buni! 😛

Ingrediente:
– 1 kg cartofi
– o lingurita rasa de sare fina
– 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
– 1/2 lingurita de oregano
– un praf de amestec condimente de gradina (eu am un amestec cumparat format din ceapa, usturoi, marar, oregano)
– 3 linguri ulei
– 5 linguri malai

Mod de preparare:
– se curata cartofii, se taie bastonase mai groase si se pun intr-un vas incapator
– intr-un bol se face amestecul din toate condimentele de mai sus si din cele 3 linguri ulei
– amestecul se adauga peste cartofi, si se amestecul cu mainile astfel incat toti cartofii sa fie acoperiti de condimente
– la final, se adauga si cele 4 linguri de malai, si se amesteca din nou, pentru a acoperi cartofii cu malai
– cartofii astfel pregatiti, se pun in tava tapetata cu hartie de copt, si se dau in cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de circa 45 de minute

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.