Cheesecake cu mascarpone si ciocolata


Se apropie sarbatorile si stiu ca faceti liste cu meniul pe care il veti pregati, insa daca vreti un sfat (chiar daca nu-l vreti, eu tot vi-l dau :P) acela ar fi: nu pregatiti prea multe, pentru ca, Craciunul are doar 3 zile, axati-va pe retete simple (asa cum este si aceasta) care sa nu va epuizeze, si sa va tina in bucatarie pana in ziua de Craciun, si in plus faceti retete pe care le-ati mai pregatit, ca sa fiti siguri de reusita. Uneori chiar si retetele cunoscute, ne dau batai de cap, insa o reteta noua, poate fi un esec total, chiar daca am urmat pasii asa cum trebuia! Dar e doar un sfat, voi faceti asa cum simtiti, insa nu uitati ca sarbatorile nu se rezuma numai la mancare! Important e sa va bucurati de familie si de magia acestor sarbatori (chiar daca suntem in pandemie). Pentru ca pana la Craciun nu voi mai scrie alta reteta, va doresc sarbatori linistite, cu sanatate, alaturi de familie!

Ingrediente (pentru o tava cu diametrul de 24 cm – daca vreti sa iasa mai inalt, folositi o tava de 20 cm):
Blat:
– 200 g biscuiti simpli
– 140 g unt
– 2-3 picaturi esenta de vanilie
Crema:
– 250 g mascarpone
– 250 ml frisca lichida + 50 ml pentru topit ciocolata (total 300 ml frisca)
– 200 g ciocolata cu lapte
– 10 g gelatina
– ornamente decor

Mod de preparare:
Blat:
– biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit si cu esenta de vanilie
– compozitia astfel obtinuta se aseaza intr-o tava de tort, prevazuta cu pereti detasabili
– cu ajutorul unei linguri se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa o ora
Crema de ciocolata:
– ciocolata rupta bucati, se pune la topit, la foc mic, cu 50 ml frisca lichida ( amestecul NU trebuie sa fiarba!!! o mai iau de pe foc, daca are tendinta sa ajunga spre fierbere )
– cand s-a topit ciocolata, se ia de pe foc si se lasa la racit
– gelatina se pune la hidratat in 4 linguri cu apa rece, circa 5 minute
– separat, frisca lichida se mixeaza pana se tine bine de paletele mixerului
– se adauga mascarponele si se mai mixeaza maxim 1 minut, pana la incorporarea mascarponelui in frisca
– se adauga ciocolata racita, gelatina topita la cuptorul cu microunde (daca nu dispuneti de cuptor sau nu vreti sa folositi cuptorul cu microunde, incalziti 2 linguri de frisca lichida, intr-un ibric mic si topiti gelatina in ea) si se mixeaza 1 minut

– crema obtinuta se aseaza peste blatul de biscuiti, se niveleaza cu ajutorul unei spatule si sedala frigider cel putin 4 ore (eu l-am lasat peste noapte), dupa care se scot cu grija peretii detasabili ai tavii

– se orneaza dupa preferinte, si se serveste cu cei dragi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.