Briose din albusuri cu fructe de padure


Atunci cand la sarbatori imi raman albusuri, le transform de cele mai multe ori in briose sau chec. De aceasta data, am optat pentru briose. Pentru masurarea ingredientelor folosesc, in majoritatea cazurilor, acelasi vas in care am pastrat albusurile, fara a mai fi necesara cantarirea lor. Am avut 6 albusuri pastrate intr-o ceasca, si cu aceasta ceasca am masurat si restul ingredientelor, iar rezultatul il vedeti mai jos!

Ingrediente :
Briose
– o ceasca albusuri (am avut 6 albusuri) – important: toate ingredientele se masoara cu aceeasi ceasca 
– o ceasca zahar
– o ceasca faina
– 40 ml ulei
– o picatura de colorant galben (optional)
– o mana de fructe de padure (circa 50 g)
Decor
– zahar pudra

Mod de preparare:
Briose
– albusurile se mixeaza cu zaharul pana devine o spuma tare, ca de bezea

– se adauga faina si se amesteca bine cu o lingura pana la incorporarea fainii in bezeaua de albusuri
– se adauga apoi uleiul si se omogenizeaza
– in formele de silicon, se pun hartii pentru briose (nu este obligatoriu – eu am folosit si hartie pentru a fi mai prezentabile briosele pe platoul de prajituri) si apoi, cu ajutorul unei lingurite, se pune in fiecare forma, cate 1-2 lingurite din compozitie (sa fie umpluta cam pe jumatate in forma de briosa), apoi se pun fructe de padure, si peste acestea se adauga iar 1-2 lingurite de compozitie astfel incat sa fie umpluta forma in proportie de 3/4

– briosele se coc la 160 de grade, circa 20 de minute, si cand sunt gata se pudreaza cu zahar pudra, prin cernere

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.