Baghete frantuzesti de casa


De cand am masina de paine, nu am mai cumparat paine din comert, insa uneori cand ma apuca dorul de framantat, trec la treaba si fac paine la cuptor. Astazi fetele au vrut baghete, asa cum au vazut prin magazine, asa ca am tinut cont de dorinta lor si am facut baghete!

Ingrediente (pentru 3 baghete):
– 500 g faina de grau + 50 g pentru modelat baghetele
– 340 ml apa
– 14 g drojdie proaspata
– 2 lingurite rase de sare

Mod de preparare:
– se incalzeste putin apa, si in ea se dizolva drojdia
– separat, in vasul pentru framantat se pune faina (500 g) si se amesteca cu sarea
– peste acestea se adauga apa cu drojdia dizolvata, si se amesteca cu o lingura
– va rezulta un aluat moale, lipicios, dar asa trebuie sa fie (ca in poza de mai jos)

– se acopera vasul cu un prosop curat, si se lasa la crescut, o ora, intr-o loc caldut, ferit de curenti de aer rece
– aluatul crescut se rastoarna pe blatul de lucru, pudrat cu putina faina (mie imi place painea mai „pudrata” cu faina si am pus mai multa)

– se modeleaza baghetele: se intinde o foaie groasa, care se impatureste, trecand partea din stanga pana la jumatatea foii, apoi partea din dreapta pana la jumatate si apoi se ruleaza bagheta

– cele 3 baghete, se aseaza in tava de la cuptor, tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut 20-30 minute
– inainte de a baga tava la cuptor, se cresteaza baghetele si se introduce tava in cuptorul incins, la 180 de grade, timp de circa 30 de minute – pana cand sunt rumene

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.