Paste cu sos gorgonzola



Pana acum nu am fost deloc tentanta sa incerc aceasta branza, dar cum zilele trecute am gasit-o la reducere am zis: hai sa vedem cum e! Nu-i asa ca vi se intampla si voua sa cumparati tot felul de produse, doar pentru ca sunt la reducere? 😛 Fix asa a fost si la mine cu gorgonzola! Nu pot sa spun ca m-a impresionat foarte tare, poate pentru ca totusi eu sunt fan mancare traditionala si daca ies din aceasta arie, sunt mai putin impresionata! 🙂
Ingrediente (pentru o portie):
– 120 – 130 g spaghette sau orice alt fel de paste doriti
– 60 g branza gorgonzola
– 40 ml lapte
– 1,5 l apa pentru fiert pastele
– o lingurita rasa de sare
– piper dupa gust
Mod de preparare:
– se pune apa cu sare, la fiert, iar in momentul in care apa da in clocot, se adauga pastele
– se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj – timpul de fierbere difera in functie de tipul de paste, de firma producatoare (dureaza circa 8-9 minute)
– cat timp fierb pastele, se pregateste, separat, sosul de gorgonzola
– branza se taie bucatele si se pune, impreuna cu laptele, intr-o tigaie antiaderenta, la foc mic, amestecand incontinuu


– cand branza s-a topit in totalitate, se adauga pastele fierte, clatite sub un jet de apa rece si scurse de apa

– se mai lasa 2-3 minute, pe foc, amestecandu-le cu sosul, apoi se servesc cu piper macinat (acesta poate fi pus si in momentul in care se face sosul)


Pofta buna!