Paste cu sos gorgonzola


Pana acum nu am fost deloc tentanta sa incerc aceasta branza, dar cum zilele trecute am gasit-o la reducere am zis: hai sa vedem cum e! Nu-i asa ca vi se intampla si voua sa cumparati tot felul de produse, doar pentru ca sunt la reducere? 😛 Fix asa a fost si la mine cu gorgonzola! Nu pot sa spun ca m-a impresionat foarte tare, poate pentru ca totusi eu sunt fan mancare traditionala si daca ies din aceasta arie, sunt mai putin impresionata! 🙂

Ingrediente (pentru o portie):
– 120 – 130 g spaghette sau orice alt fel de paste doriti
– 60 g branza gorgonzola
– 40 ml lapte
– 1,5 l apa pentru fiert pastele
– o lingurita rasa de sare
– piper dupa gust

Mod de preparare:
– se pune apa cu sare, la fiert, iar in momentul in care apa da in clocot, se adauga pastele
– se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj – timpul de fierbere difera in functie de tipul de paste, de firma producatoare (dureaza circa 8-9 minute)
– cat timp fierb pastele, se pregateste, separat, sosul de gorgonzola
– branza se taie bucatele si se pune, impreuna cu laptele, intr-o tigaie antiaderenta, la foc mic, amestecand incontinuu

– cand branza s-a topit in totalitate, se adauga pastele fierte, clatite sub un jet de apa rece si scurse de apa

– se mai lasa 2-3 minute, pe foc, amestecandu-le cu sosul, apoi se servesc cu piper macinat (acesta poate fi pus si in momentul in care se face sosul)

Pofta buna!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.