Cotlet de porc in sos de unt si ceapa


Mereu am emotii cand trebuie sa pregatesc cotlet de porc, pentru ca stiti si voi ca este mai pretentios, in sensul ca trebuie sa ai o reteta buna ca sa nu ramana tare incat sa-ti trebuiasca forta ca sa musti din el :)) Reteta de astazi, este una fara pretentii, cu un rezultat bun, adica carne frageda in sos gustos!

Ingrediente:
– 5 felii de cotlet de porc
– o ceapa alba
– 60 ml vin alb
– 30 g unt
– 2 linguri ulei de floarea soarelui
– mix de piper
– 1/2 lingurita de sare
– 1/2 lingurita rasa de boia de ardei dulce

Mod de preparare:
– feliile de carne se spala, se sterg cu un prosop de hartie si se condimenteaza, pe ambele parti,cu sare, mix de piper proaspat macinat si boia de ardei dulce
– bucatile de carne astfel pregatite, se pun la prajit, la foc mic, in cele 2 linguri de ulei

– se lasa 6-7 minute (pana cand incep putin sa prinda culoare de carne rumena),si se intorc si pe cealalta parte,
– se lasa si pe a doua parte circa 6-7 minute, iar dupa 5 minute, se adauga si ceapa taiata julien, pentru a se cali putin langa carne
– cand s-a rumenit usor carnea pe ambele parti, si ceapa este sticloasa, se adauga vinul

– cand s-a evaporat alcoolul, se adauga apa cat sa acopere bucatile de carne, si se lasa la gatit, la foc mic, intorcand de 1-2 ori carnea pana cand apa a scazut in proportie de 3/4
– se adauga untul pentru a se forma sosul delicios, si se mai lasa inca 2-3 minute, dupa ce s-a topit untul (pana cand sosul are consistenta pe care o doriti) – sosul va avea o culoare usor maronie,provenita de la boiaua de ardei 🙂

– se inchide focul, se pune carnea cu sos pe farfurii si se serveste cu piure de cartofi si muraturile preferate – noi am avut astazi gogosari in sos de rosii, facuti de mama, caci eu inca nu am curaj sa incerc sa pregatesc asemenea retete 🙂

Pofta buna!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.