Fursecuri din albusuri cu ciocolata


Fursecurile de astazi, nu au nevoie de prea multe cuvinte introductive, deoarece se fac foarte usor si in plus se fac cu ingrediente pe care cu siguranta le aveti in acest moment in casa! Deci, propun sa ne apucam de treaba! 🙂 PS: sa stiti ca pozele sunt facute pe repede inainte, pentru ca ai mei nu se mai puteau oprin din mancat, imediat ce scoteam fursecurile din cuptor :))

Ingrediente:
– 5 albusuri
– 140 g zahar pudra
– 150 g unt topit
– 270 g faina
– 50 g ciocolata cu lapte/chipsuri de ciocolata
– crunch de alune de padure (optional)

Mod de preparare:
– se mixeaza albusurile spuma ferma, ca de bezea, cu zaharul pudra
– se adauga apoi untul topit si se amesteca cu o lingura pentru omogenizare
– se adauga faina si se amesteca cu lingura, rezultand o compozitie usor moale
– in final se adauga ciocolata rupta bucati mici, si se amesteca inca putin cu lingura

– se ia din compozitia, cu o lingura, si se aseaza gramajoarele in tava de copt tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele, deoarece vor creste, la copt

– peste fiecare fursec, se adauga putin crunch de alune de padure

– se da tava in cuptorul, in prealabil incins la 180 de grade, si se lasa pana se rumenesc usor la talpa

Pofta buna!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.