Prajitura Arlechino cu branza de vaci


Am o perioada in care cam trag chiulul de la facut prajituri. Daca ai mei vor desert, fac repede un chec,clatite sau gogosi, ca se fac repede si stiu ca sunt si preferatele lor, insa acum ceva timp am facut si prajitura aceasta, pentru prima data. Mi-a placut aspectul ei. Iar la gust e buna, daca va plac prajiturile cu nuca sau cu branza. Mai tare m-am intristat ca in toate variantele retetei nu se preciza ca branza de vaci trebuie scursa foarte bine, si pasata ca sa fie cat mai fina (am descoperit cand am pregatit-o 😛 ), insa, in final, prajitura a iesit si prezentabila si gustoasa!

Ingrediente (pentru o tava de 20×30 cm)
Blat de nuci:
– 4 oua marimea M
– 120 g zahar
– 75 g unt topit
– 65 g nuci macinate
– 155 g faina
– 10 g praf de copt
– 60 ml visinata (se poate inlocui cu lichior de cafea)
Crema de branza:
– 250 g branza de vaci scursa bine
– 1 ou
– 50 g zahar
– 20 g praf budinca de vanilie
– 3 linguri gris in cazul in care branza de vaci nu este scursa foarte bine

Mod de preparare
Blat de nuci:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu zaharul, ca la bezea

– se adauga apoi, pe rand, cate un galbenus si se mixeaza putin

– dupa ce s-au adaugat galbenusurile, se adauga untul topit si lichiorul si se mixeaza pana la incorporarea acestora in amestec
– la final se adauga faina amestecata cu praful de copt, si nucile macinate si se amesteca cu o spatula/lingura, cu miscari circulare de sus in jos, pana la incorporarea acestora in amestec

– compozitia obtinuta se toarna in tava de copt, tapetata cu hartie de copt


Crema de branza:
– se amesteca toate ingredientele si crema obtinuta se pune intr-un posh sau intr-o punga de plastic, care se taie la un colt

– cu aceasta crema, se traseaza linii, ca un grilaj, peste blatul de nuci

– prajitura astfel pregatita, se da la cuptor, pentru circa 30-40 minute, la 175 de grade
– cand este gata, se lasa sa se raceasca si apoi se taie

– se serveste cu pofta


Pofta buna!
Sursa

2 comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.