Rulada de spanac cu crema de branza


Astazi, invitata mea pe blog e sora mea. Ea mi-a facut o surpriza si a pregatit aceasta rulada deosebit de gustoasa si prezentabila 🙂 Pozele sunt facute pe fuga, pentru ca musafirii asteptau sa deguste minunatia 🙂

Ingrediente (pentru tava cu dimensiunile ……):
Blat:
– 3 oua
– 4 linguri smantana cat mai grasa
– 350 g spanac fiert si bine scurs
– 7 linguri faina de grau
– 1 lingurita cu bicarbonat
– 1 lingura cu zeama de lamaie pentru stins bicarbonatul
– sare si piper alb
Crema de branza:
– 300 g crema de branza
– 300 g telemea
– 2 gogosari murati (dar pot fi inlocuiti si cu ardei kapia copti sau ardei grasi rosii)

Mod de preparare:
Blat:
– spanacul fiert si scurs bine, se taie marunt
– ouale se bat cu un praf de sare si peste ele se adauga spanacul taiat si smantana si se amesteca pana la incorporarea lor
– se adauga faina prin cernere, sarea, piperul si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie
– compozitia astfel obtinuta, se toarna in tava de copt, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru circa 20 de minute, la 150 de grade
– pentru a fi siguri ca este gata – se face testul scobitorii – introduceti scoabitoarea in blat si daca o scoateti curata inseamna ca blatul e copt, iar daca pe scobitoare s-a prins putin din compozitie, mai lasati cateva minute
– se desprinde foaia de copt, cu grija, de pe blat, se ruleaza si se lasa la racit
Crema de branza:
– telemeaua se da prin razatoare si apoi se amesteca cu crema de branza si se adauga un praf de sare, daca folositi o telemea mai putin sarata
– cu crema de branza pregatita, se unge blatulsi pe mijloc se adauga bastonase de gogosari murati
– se ruleaza cu grija, si sa lasa la frigider 2-3 ore inainte de a fi taiata si servita cu pofta

Pofta buna!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.